Norgine

Netherlands-AmsterdamNorgine werd opgericht in 1906 te Praag, Tsjechoslowakije. De oprichter,
Dr Victor Stein, begon het bedrijf met het isoleren van natriumalginaat uit zeewier voor de productie van papier. Hij ontdekte destijds dat de hoogste kwaliteit zeewier uit de zee rondom de Noordse landen kwam. Dit leidde tot de naam van het bedrijf, Norgine (Noordelijke Alginaat). Voor de levering van het zeewier vanuit de Noordse landen werden zeilboten gebruikt. De zeilboot is op deze manier het logo geworden van het bedrijf. Inmiddels is het pan-Europese farmaceutische bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige partner voor zorgverleners in de gezondheidszorg. Gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van vernieuwende geneesmiddelen voor indicaties op gebied van ondermeer gastroenterologie en hepatologie.

Norgine streeft naar verbetering van de kwaliteit van leven voor patiënten door de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van hoge kwaliteit genees- of hulpmiddelen. Met onder andere MOVICOLON® (obstipatie) als Europese leider en MOVIPREP® (darmreiniging) als wereldleider heeft Norgine twee zeer succesvolle en innovatieve producten. Het onlangs geïntroduceerde darmselectieve antibioticum XIFAXAN® 550 (hepatische encephalopathie) onderstreept dat innovatie bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven voor de patiënt.

Norgine telt momenteel ruim 1400 medewerkers in meer dan 15 landen. In 2015 bereikte Norgine een omzet van circa 317 miljoen wereldwijd. Norgine heeft eigen dochterondernemingen in de meeste Europese landen. Buiten Europa is er voor de regio Australië/Nieuw-Zeeland een kantoor in Australië. Daarnaast beschikt Norgine over een uitgebreid netwerk van distributeurs in Europa, de Verenigde Staten, Azië en andere regio’s.

De Nederlandse dochteronderneming is gestart in 1986 en is gevestigd in Amsterdam. De hoofdactiviteiten liggen hier op registratie, sales & marketing en samenwerking met zorgverleners voor kennisuitwisseling en clinical trials.

Meer informatie over Norgine, research, ontwikkeling, productie en publicaties kunt u vinden op de internationale website van Norgine.www.norgine.com